Wydarzenia

Pieprz i Wanilia pojawi się w Parku Południowym

29.10-30.11.2011

Ogrzej się dobrym smakiem

Choć jesienna pogoda nie zachęca do ruchu na świeżym powietrzu, w najbliższy weekend warto jednak zajrzeć do Parku Południowego, gdzie Restauracja Pieprz i Wanilia przygotowała pikantną niespodziankę! 29 października przy stoisku ustawionym obok Restauracji będzie można bezpłatnie wypić wyjątkową kawę z chili i czekoladą oraz rozgrzewającą herbatę ze świeżym imbirem. 

Smaki napojów inspirowane są kuchniami Azji i Ameryki Południowej. Pomysł na autorskie receptury pojawił się podczas przygotowywania nowego menu, w którym dominują oryginalne słodko-ostre kompozycje. Mobilne stoisko ma zachęcić wrocławian do spacerów na świeżym powietrzu, również jesienią, kiedy często zapominamy o aktywności fizycznej.
Restauracja Pieprz i Wanilia jest miejscem, które łączy pasjonatów jedzenia, podróżowania i aktywnych form spędzania czasu. Latem organizowaliśmy pikniki na trawie, teraz namawiamy do wyjścia z domów, choćby na kilkuminutowy spacer po parku z rozgrzewającą kawą. A jeżeli ktoś zgłodnieje – oczywiście zapraszamy do Restauracji, która mieści się na skraju Parku Południowego, na kurczaka nadziewanego smardzami, kaczkę z figami w sosie jarzębinowym lub zaostrzające apetyt, fantazyjne tapas - mówi Paulina Maciejewska, General Menedżer Restauracji. 

W kolejne weekendy stoisko Pieprzu i Wanilii również oferować będzie ciepłe napoje, inspirowane kuchniami świata, w cenie 5 zł.  Akcja potrwa do końca listopada. 

Pieprz i Wanilia to wrocławska restauracja podróżnicza, będąca miejscem spotkań kolekcjonerów mocnych wrażeń i kulinarnych pasjonatów. Lubi zaskakiwać – organizowała „Dinner in the Sky” (obiad na wysokości 50 m), pikniki na trawie w Parku Południowym, a ostatnio wprowadziła menu dla odważnych, w tym m.in. stek z krokodyla. W październiku br. została zwycięzcą konkursu kulinarnego na najsmaczniejszą potrawę z dyni, odbywającego się w ramach XVIII edycji Dolnośląskiego Festiwalu Dyni. 

loading...